Ga naar de inhoud

Woningbouw in Zwartebroek, Stroe en Kootwijkerbroek

In Zwartebroek zijn 16 rug-aan-rug woningen en 8 twee-onder-één kapwoningen ontworpen.

Het idee voor de rug-aan-rug woningen is om een kleinschalig beeld te creëren met een dorpse uitstraling. De hoofdvorm van de woningen is afgeleid van boerenschuren in de omgeving. Er zijn kopgevels met een verticale gevelbekleding waardoor het de uitstraling krijgt van een boerderij en er zijn kopgevels met een schuurachtige uitstraling. De gevels van de middenwoningen zijn fris wit gekeimd en daarmee onderscheiden ze zich duidelijk van de kopwoningen met hun rood/bruine gevelstenen. Kortom, de rug aan rug woningen zijn een hedendaagse vertaling van oude vormen.

De 8 twee-onder-één kapwoningen zijn gemêleerd en kleinschalig met een dorpse uitstraling. Trefwoorden zijn kleinschaligheid, variatie in architectuur, eigentijds en dorps. Alle woningen zijn gebouwd door Bouwbedrijf Van de Kolk B.V.

 

In Stroe gaat het om 6 twee-onder-één kapwoningen en 12 rijwoningen.
De twee-onder-één kappers zijn ontworpen met een lage goot om een verzachtende overgang te creëren tussen de dorpsrand en het open landschap. Verbijzonderingen in de voorgevels zijn kaders van zink of metselwerk en siermetselwerk.

De rijwoningen hebben een hoge goot, geen enkele woning is identiek. Door de onderlinge variatie in vorm, kleur en materialen hebben de woningen een landelijk dorps karakter. De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd door Bouwbedrijf Van de Kolk B.V. uit Garderen.

 

In Kootwijkerbroek zijn de ontwerpen gemaakt voor 57 twee-onder-één kapwoningen en rijwoningen. De woningen zijn deels ontwikkeld door Van de Kolk-Garderen B.V. en De Bunte Vastgoed Oost B.V.

Volgend project

Uitbreiding Kinderhospice Binnenveld