Barneveld Haanschotenstraat

Barneveld Haanschotenstraat

Het idee achter het ontwerp is om een gebouw te maken dat past in de omgeving en ook eigentijds is. De locatie is beeldbepalend en ligt op een belangrijke route naar het centrum.

Om het gebouw passend in de omgeving te maken is de schaal verkleind door een aantal sprongen in de gevel te maken. Om die manier ontstaan er blokken van 6 tot 8 meter die kenmerkend zijn voor het dorpse karakter van Barneveld.

Het verschil tussen de blokken wordt versterkt door terugliggende gevels wit te keimen en de overige gevels in baksteen uit voeren. De gekeimde gevels zijn een fris en eigentijds element in het straatbeeld.

Over het geheel loopt het penthouse met een terugliggende gevel. De gevels van het penthouse krijgen een houtachtige uitstraling, mooi in contrast met het keimwerk en baksteen van de onderbouw.

Het penthouse heeft een royaal dakterras met uitzicht over het Gowthorpeplein en is gericht op het zuiden. Alle overdekte terrassen van de appartementen liggen op een hoek van het gebouw. De hoeken worden daardoor markant en komen vriendelijk over. Bovendien geeft de ligging maximaal uitzicht en zonlicht.

In de plint van het gebouw komt de commerciële ruimte, toegang appartementen en de parkeergarage. De parkeergarage is in het gevelbeeld “gecamoufleerd” met etalages en opengewerkt metselwerk waardoor deze gevels toch transparant overkomen.

Het pand is ontwikkeld door E + R Vastgoed B.V. en gebouw door Bouwbedrijf Schouten B.V. uit Barneveld.

00
00
00
00
00
0342 417 459