18 woningen Boomheide in Stroe

18 woningen Boomheide in Stroe

Het gaat om 3 blokken 2/1 kappers en 2 blokken rijwoningen.
De 2/1 kappers grenzen aan het open landschap met een watergang als grens.
De rijwoningen Boomheide 9-15 grenzen aan de Wulpenweg die begeleidt wordt door een houtsingel. De rijwoningen Boomheide 1-7 sluiten aan op al eerder gerealiseerde woningbouw.

De 2/1 kappers zijn ontworpen met een lage goot om een verzachtende overgang te creëren tussen de dorpsrand en het open landschap. De woningen worden uitgevoerd in 2 kleuren baksteen.
In de voorgevels is het grote kozijnen omkaderd met een zinken lijst en soms met baksteen.
Op een aantal plekken zijn kozijnen onderling gekoppeld met siermetselwerk uitgevoerd in reliëf die het metselwerk diepte geven. De 2/1 kappers hebben in de basis dezelfde plattegrond met aan de achterzijde een uitbouw.

De rijwoningen sluiten aan bij de bestaande bebouwing en hebben een hoge goot. De woningen hebben 2 volledige bouwlagen en een royale zolder. Ook deze woningen worden in 2 kleuren baksteen uitgevoerd. Onderling verschillen de blokken qua architectuur. Bij Boomheide 9-15 is gewerkt met keimwerk en krijgen de voordeuren een accent met een luifel.
In de gevels bij Boomheide 1-7 is met siermetselwerk in reliëf toegepast en krijgen de voordeuren van de hoekwoningen een accent door middel van een gemetseld kader.

Geen enkele woning heeft een identieke voorgevel. Voor de samenhang van de woningen wordt het dak afgedekt met dezelfde keramische dakpannen.

Door de onderlinge variatie in vorm, kleur en materialen hebben de woningen een landelijk dorps karakter en sluiten ze als vanzelfsprekend aan bij de bestaande bebouwing.

De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd door Bouwbedrijf Van de Kolk B.V. uit Garderen.

00
00
00
00
00
00
00
00
00
00
00
00
0342 417 459