16 rug aan rug woningen plan Dwarsakker in Zwartebroek

16 rug aan rug woningen plan Dwarsakker in Zwartebroek

Het idee voor de woningen is om een kleinschalig beeld te creƫren met een dorpse uitstraling. De hoofdvorm van de woningen is afgeleid van boerenschuren in de omgeving. Het is een voorzetting van oude vormen maar met een eigentijdse invulling.

Er zijn 2 woonblokken ontworpen met identieke volumes waarvan de kopgevels verschillend zijn uitgewerkt. Blok A heeft kopgevels met een verticale gevelbekleding waardoor het meer de uitstraling krijgt van een boerderij. Bij blok B krijgen de kopgevels een schuurachtige uitstraling. Het zijn verschillende blokken maar ze horen bij elkaar. De hoekwoningen staan op ruime kavels, dat kenmerkend is voor landelijk wonen.
De gevels van de middenwoningen worden fris wit gekeimd en daarmee onderscheiden ze zich duidelijk van de kopwoningen met hun rood/bruine gevelstenen

De woningen hebben op de beganegrond een woonkamer/keuken met hal en toilet. Op de verdieping is de douche met een grote en kleine slaapkamer en daarboven een zolder met vaste trap. De buitenberging is gekoppeld aan de woning. De goten zijn van zink en de dakranden eenvoudig gedetailleerd om een rustige uitstraling te waarborgen.

Kortom, de rug aan rug woningen zijn een hedendaagse vertaling van oude vormen. De woningen zijn gebouwd door Bouwbedrijf Van de Kolk B.V.

00
00
00
00
00
00
00
00
0342 417 459